HungarianMagyarRomanianro-ROEnglish (UK)

sdszSzeretettel köszöntöm községünk új honlapján. Portálunk a kialakításában arra törekedtünk, hogy a kölönböző csoportokhoz tartozó felhasználok gyorsan, maximum 2-3 kattintással elérjék az őket érdeklő kérdéseket, adatokat. A honlap még több ponton még feltöltés alatt van, igyekszünk mielőbb teljesen pontossá és naprakésszé tenni. Amennyiben kérdése javaslata van, ne habozzon azt jelezni felénk!

Bízom benne, hogy sok hasznos információhoz fog jutni e lapok böngészésével. Engedje meg, hogy beköszöntőmben röviden bemutassam vídékünket:

Szentábrahám község több mint 2.400 lakosú község Hargita megyében, a megye délnyugati részén, a Gagy patak völgyében. Községünk legrégebbi települése a községközpont Szetnábrahám, mely több mint 700 éves múlttal rendelkezik.
E hely egyszerre tartalmazza mindazt a szépséget (hegyet, völgyet, patakokat, erdőt) amit a természet adhat. Talán ezért is választották lakóhelyükül a bronzkori emberek, a rómaiak, a honfoglalók, székelyek.

A név, a hagyomány kötelez. Ezért is igyekszünk Szentábrahám község hírnevét öregbíteni a kulturális rendezvények szervezésével, az idegenforgalom fejlesztésével és székely hagyományaink ápolásával.

A látnivalók gazdagságára jellemző, hogy felsorolni őket meghaladja e köszöntő terjedelmét.

E szépségek, programok, látnivalók, megismertetését segíti ez a honlap is.
Böngéssze sikerrel és remélem nemsokára személyesen is látogatónkként üdvözölhetjük.

Simó Dezső Szabolcs

polgármester

Online böngészők

We have 29 guests and no members online

Proiectul Sipoca 35

SIPOCA 35 imagine banner